2016 Model Göz Alıcı Mutfak Tasarımları

2016 yılı mutfağını yenilemek ve çok daha estetik bir görünüme kavuşturmak isteyenler için oldukça verimli geçti. Hanımların hünerlerini sergileyerek en lezzetli yemekleri hazırladığı mutfakların sadece şık görünmesi, iyi bir mutfak takımında bulunması gereken tek kıstas değil. Mutfak takımlarının kullanışlı olması, aranan herhangi bir eşyayı kolayca bulabilmeyi mümkün kılması da önemli. Aşağıda yer alan mutfak tasarımları, bahsi geçen kriterlere sahip oldukları için mutfağınızı tasarlarken ne tür bir yol izlemeniz gerektiği noktasında sizlere rehberlik edebilir.

Türkiye’de inşa edilen yeni konutların çoğunda gelenekselleşen, eskimeye yüz tutan L tipi mutfak modeli tercih edilmiyor. Modern çizgiyi taşıyan Amerikan bar tarzı mutfak modelleri hayli revaç görüyor. Ahşap taburelerin de yardımıyla mutfak masalarında ayak üstü çay kahve içmek ve atıştırmalık yemek de eğlenceli bir hale bürünüyor.

Tabii mutfağınızı tasarlarken işin mobilya kısmı kadar renkler ve ışıklandırmalar üzerine yoğunlaşmanız da gerekecek. Renklerin insan psikolojisine olumlu ve olumsuz etkisi olabileceği gibi, iştahınızı açıp kapama noktasında dahi sizi farkında olmadan yönlendirebilir. Bu sebepten ötürü daha çok yumuşak renkleri tercih etmeniz tavsiye ediliyor.

Bar tipi mutfak masalarının altındaki LED şeritleri kullanmanız da loş bir ortam oluşturup romantik akşam yemekleri yemenizi mümkün kılacaktır. Çiçek desenli mutfak perdeleri, birbirinden canlı renklere sahip mutfak gereçleri ve sandalyelerle hayalinizi süsleyen mutfak tasarımına sahip olmak artık hayal değil.

Önerilen İçerik :   Ahşap Mobilyalarla Mutfağınızı Güzelleştirin

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir