2018 Yılının Dekorasyon Trendleri

Modanın her geçen gün kendini yenilediği, bazen de geçmişe dönerek, 30 yıl öncesine dair dekorasyon trendlerini bizlerle buluşturduğu son dönemlerde evlerimizde değişikliğe gitmek isteyenlerimiz de dekorasyon dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Ancak, her ne kadar evimizde modern ve trend tasarımlara yer verme taraftarı olsak da içimize sinmeyen mobilya ve aksesuarlardan da mümkün olduğunca kaçınmamız gerekiyor. Aksi halde kısa bir sürede, yani daha üzerinden birkaç yıl geçmesine rağmen yeniden alışveriş yapma ihtiyacı hissedebiliyoruz.

Yakın zamanda evinizi dekore etmeyi düşünüyorsanız; 2018 yılının dekorasyon trendlerini sizlerle buluşturduğumuz bu yazımızı mutlaka dikkate almanızı öneriyoruz.

İşte, 2018 yılının en beğenilen dekorasyon trendleri listemiz:

 

  • Kadife mobilyalar:

Son birkaç yıldır kıyafetlerde yeniden trend olmayı başaran kadife parçalar; dekorasyon dünyasını da etkisi altına almış gibi görünüyor.

Öyleki griden bordoya, maviden pudra rengine kadar capcanlı ve ışıltılı kadife kumaşlara koltuk takımlarında sıklıkla rastlayabiliyoruz.

Daha çok klasik konseptte satışa sunulan kadife mobilyalarınızı, kadifenin büyülü dünyasından ciddi anlamda hoşlanıyorsanız, salonlarınızda kullanabilirsiniz.

  • Vintage aksesuarlar:

1920-1950’nin modasını tekrar bir akım haline getiren Vintage dekorasyon; özellikle eskitme ve ahşap aksesuar ve mobilyalara hayranlık duyanlar tarafından ilgi görüyor.

Country tarzı ile çoğu zaman karıştırılan Vintage’nin temel felsefesi; tıpkı Country gibi taşra mobilyalara dekorasyonda sık sık yer vermek olsa da birtakım noktalarıyla Country’den ayrılıyor.

Evinizde sıcak ve samimi bir atmosfer yaratmak adına bol bol çiçek motiflerinin kullanıldığı yastıklar ve tablolar ile evinizi donatabilirsiniz.

  • Grafiti sanatından ilham alınan tablolar:

En genel tanımıyla yazı yazma ve süsleme sanatı olarak bilinen grafiti; bu günlerde hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor.

Canlı ve parlak renklerin ağır bastığı grafiti tablolar; özellikle pop-art dekorasyonunun kullanıldığı salonlara çok ama çok yakışıyor.

Önerilen İçerik :   Ofis Taşımacılığı

Çalışma odanızın yanı sıra salonlarınızda ya da yatak odalarınızda bile kullanabileceğiniz grafiti tablolar sayesinde güne daha enerjik ve pozitif bir şekilde başlayabilirsiniz.

  • Duvar kağıtları

Bir dönemler oldukça popüler olan, ardından bir süreliğine ortadan kaybolan duvar kağıtları; ilginç ve değişik tasarımları ile 2018 yılında da moda olmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Duvarı boylu boyunca kaplayan dijital baskılı duvar kağıtları; odanızın havasını bir anda değiştirirken; özellikle okyanus, orman, gökyüzü ve taş gibi doğadan ilham alınarak tasarlanan duvar kağıtları; çalışma odanızda bile kendinizi daha özgür hissetmenize olanak tanıyor.

Üç boyutlu duvar kağıtları ise eşsiz cazibesi ile aklınızı başınızdan almaya çoğu zaman yetiyor.

 

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir