İç Dekorasyon Nasıl Olmalı? 2021

Ev dekorasyonunda önemli olan günlük hayatın stresini ve koşturmacasını dışarıda bıraktığımız, bütün gün beklediğimiz o iç huzuru ve sakinliği vermek olmalıdır. Bu havayı ev içerisinde yaratmak ise tahmin edilenden bit tık daha zor olabilir.

İç dekorasyon modellerini belirleyip karar verirken evin genel havası  için bir tema, tarz  ya da fikir oluşumları ardından odaların dekorasyonunu  göz önüne alarak yapabilirsiniz. Bu bağlamda yapılan bir iç dekorasyon çok daha kolay, kullanışlı, hoş ve pratik olacaktır. Aksi taktirde plansız, sistemsiz bir şekilde planlama yapmaya kalkarsanız kesinlikle bu işin hoş olmayan sonuçları olabilir yani altından kalkamazsınız. Tabi, eğer siz hiç uğraşmak istemiyorsanız daha kolay bir yol olarak da bir iç mimar ile anlaşabilirsiniz. Salonlarınızda salon duvar kağıdı nasıl olmalı sorusu çok önemlidir. Ona nasıl bir tema, nasıl bir beklenti ve üslupta, ne tarz bir ev istediğinizi söylerseniz bunu anlaşılır ve en iyi şekilde ifade ederseniz, muhtemelen tam olarak istediğiniz tarzı yakalamanızda yardımcı olacaktır ve sizin memnuniyetinizi sağlayacaktır.

Sizi Mutlu Edecek Salon Nasıl Olmalıdır?

İlk olarak kafanızda bir tema belirlemeniz gerekir çünkü ne istediğiniz dekorasyon konusunda çok önemlidir. Gösterişli, şık ve zarafetle donanmış bir salon mu yoksa koyu renk ağır mobilyalar ve klas eşyalar ile dolu klasik bir salon mu? Ev dekorasyonu bazen ve hatta genellikle oturma odası olarak kullanılan ama en çok da misafirleri tarafından görülebilen misafirlere hitap eden bu odasının dekorasyonu diğer odalardan daha önemli olabilir sizin için. Hazır olarak alacağınız bellona düğün paketi fiyatları ile dekore edebilir veya sevdikleriniz ile zaman geçirebileceğiniz, dizi film geceleri yapabileceğiniz bu salon dekorasyonunda açık renk tonlarının kullanımının ferahlatıcı, sakinleştirici etkisini kullanabilirsiniz.

Önerilen İçerik :   Yerden ısıtma Sistemi  ve Rehau Alttan Isıtma Malzemeleri

Avangart Salon

Asma tavan modelleri ve led ışıklar ile destekleyebileceğiniz bu havayı en güzel tamamlayan ve ortaya çıkaran unsurlar uyumlu renklerde duvar süslemeleri olacaktır. Salona hakim olan, genel havayı değiştirmeye yönelik, genel rengin devamı gibi görünen açık renk ve şık tablolar, duvar süsleri ve hatta vitrin takımları, ayna gibi ürünler tüm dekorasyonu tamamlar. Duvar kağıtları kullanarak döşenmiş ağır varaklı, koyu renkli mobilyalar ile donanmış salon dekorasyonları sayesinde kendinizi Avrupai ve saraylı bakış açısıyla misafir odalarında zengin hissedebilirsiniz.

Yatak Odaları

Yatak odanızda gizli, duvara gömmeli dolap kullanabilirsiniz. Bu hem görüntü olarak sizi rahat ettirir hem de kullanış açısından zorlanmazsınız. Yatak odası dekorasyonu büyüklüğüne göre yatak boyutu seçmelisiniz ki odanıza büyük gelip alanı sıkıştırmasın. Perde seçimi çok önemlidir. Duvarınızı boydan boya kaplayacak perdeleri seçmeniz odanın modern görünümünü artıracaktır.

Ve son olarak evinize dekorasyon için eşya alacağınız zaman, eşyalarınızı parça parça ve birbiriyle uyumunu düşünerek almalısınız. Aksi taktirde birbiriyle bütünlük sağlamayan, bireysel olarak güzel, toplu halde uyumsuz bir görüntü ortaya çıkabilir.

Modern Salon

Modern dekorasyon,  temiz, sade, şık, keskin çizgiler ve sade basit bir renk takımının bir araya gelmesiyle oluşur. Bu akımda yeni nesil metaller, renkli cam ve çelik içeren malzemelerin kullanımıyla tipik ve hoş modern dekorasyon teması sağlanır. Bu tarz/tema, içerik olarak geniş kapsamlı ve tercih alanı geniş bir tasarım terimidir.

Modern tasarım da, mobilya dahil her öğede sadelik ve minimal bakış açısı kuralını esas alır. Modern stili/temayı tanımlamak için yaygın olarak kullanılan kelime zarif/zarafettir. Bu bağlamda salonunuzda modern ve minimal bir tarz yaratmak istiyorsanız, gereksiz kalabalığa, fazla karmaşıklığa ve göz yoran aksesuarlara yer verilmemelidir.

Önerilen İçerik :   Neden Siyah Ofis Mobilyası ?

Hepimiz geniş ve ferah bir evde oturmak isteriz. Fakat bazen hayallerini kurduğumuz evlerde oturmak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle yaşadığımız evi hayallerimizdeki evlere dönüştürmeliyiz. Bunun içinde öncelikle evimizi tanımalıyız. Yani odaların genişliklerini, kirişlerin yerlerini, girinti ve çıkıntıları bilmeliyiz. Sonrasında iç dekorasyonu tasarlamak daha kolay olacaktır.

Huzurlu Bir Oturma Odası

Evinizin küçük bir oturma odası varsa açık renkli koltuk takımları, hatta köşe takımı tercih edebilirsiniz. Halılarınız ve perdelerinizi koltuklarınızın rengine uygun ve düz şekilde aldığınızda kırlentlerle odayı renklendirmek için fırsatınız olur. Mümkünse küçük oturma odalarında halıyı boşluk kalmayacak şekilde seçmelisiniz. Bu odanızın daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Duvarlarınızda özel köşeler belirleyebilirsiniz. Örneğin televizyonunuzu iki kolon arasına koyacaksanız o duvarı farklı renge boyayabilir ya da duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Böyle farklılıklar odanızın havasını değiştirecektir.

Avizelerinizi mobilyalarınızın rengine uygun almanız daha iyi olacaktır. Oturma odası dekorasyonu Alçak tavanlı evlerde uzun avizeler kullanmak evi olduğundan daha basık göstereceği için mümkünse duvara yakın avizeler tercih etmelisiniz. Oturma odanızın aydınlatmasını lambaderle destekleyebilirsiniz.

Büyük saksılı ya da irili ufaklı yeşil bitkilerle odayı renklendirebilirsiniz. Yeşil renk insana huzur verir ve psikolojik olarak rahatlamasını sağlar.

Rahat Mutfaklar 

En lezzetli yemeklerin atölyesi mutfaklarımız…  Geniş bir mutfağa sahipseniz dekorasyon için dilediğiniz gibi koyu renkleri kullanmakta serbestsiniz. Hatta mutfağınızı adalı mutfak yaptırmak iyi bir fikir olacaktır.

Küçük mutfaklarınızda mümkün olabildiğince açık renkli dolaplar tercih etmelisiniz. Aksi taktirde kasvetli bir ortam oluşabilir.

Işıklandırma tüm odalar için önemli olmasına karşın küçük mutfaklı evlerde çok daha önemlidir. Üst dolaplarınızın tezgaha bakan yüzüne led ışıklar yaptırmak sizin için hem kolaylık sağlayacak hem de hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Önerilen İçerik :   Arşiv Ve Soyunma Dolabı Nereden Alınır?

Duvarlarınıza güzel ve hoş birkaç küçük tablo asmak iyi bir fikir olabilir. Örneğin kahve ve kahve çekirdekleri temalı birkaç küçük tablo açık renkli dolaplarınızla uyum sağlayacaktır.
Mutfaklarınız mümkün mertebe halı ya da kilim kullanmamalısınız. Bunlar mutfağı boğabilir. Yerler boş ve temizken insanın içi daha da açılacaktır.

Buzdolabı, bulaşık makinesi, ocak, fırın ve davlumbazlarınızı aynı renk tercih etmeniz mutfakta bir bütünlük sağlayacak ve modern bir görüntü oluşturacaktır. İç dekorasyon konusunda fazlaca bilgi alabileceğiniz https://azdekorasyon.com/ sitesini kullanabilirsiniz.  Dolaplarınızın rengi beyaz ya da beyaza yakın bir renkse, beyaz eşyalarınızın gri olması uyumlu bir görüntü oluşturur.

 

 

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir