2019 Oturma Odası Perde Modelleri

Evimizin en özel ve en güzel parçası olan oturma odalarımız; aile bireylerimizle bir araya geldiğimiz, akşam sohbetlerimize ve televizyon keyiflerimize tanık olan bir oda olmanın ötesinde stilimizi dış dünyaya yansıtmamıza da yardımcı oluyor.

Ailemizle geçirdiğimiz en anlamlı anlara ev sahipliği yapan oturma odalarımızın dekorasyonu söz konusu olduğunda şüphesiz ki ekstra bir özen gösteriyor, oturma odalarımızı en şık ve en seçkin eşyalarla donatmayı tercih ediyoruz.

Tarzımızı dışa vuran mobilya, obje, orta sehpa, duvar süsü derken oturma odalarımızı tam anlamıyla hayalimizdeki yaşam alanına dönüştürmeyi başarıyoruz. Şüphesiz ki bu noktada en az mobilyalarımız ve odamızda kullandığımız aksesuarlar kadar perde seçiminde de son derece titiz davranıyoruz.

2019 oturma odası perde modelleri başlıklı bu yazımızda hepsi birbirinden trend, 2019 yılına damgasını vuracak gibi görünen perdeleri sizlerle buluşturmak istiyoruz.

İşte, hepsi birbirinden seçkin 2019 perde modelleri listemiz:

  • Çiçek desenli perdeler:

Özellikle country akımının olmazsa olmazları arasında kabul edilen çiçek desenli perdeler; 2019 yılında da popüler olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Gerek fon perdelerde gerekse stor ve zebra perdelerde yer bulan çiçek motifleri, yaz aylarında evinizi tam bir şenlik alanına çevirmenin yanı sıra kış aylarının içimizi karartan atmosferini sıcacık evinizde pek de hissetmemenize olanak tanıyor.

Her mevsim odanıza enerji, dinamizm ve renk katmak, kendinizi daha mutlu ve canlı hissetmek isterseniz; 2019 yılının en gözde perde modelleri arasında kabul edilen çiçek desenli perdelere bir şans verebilirsiniz.

  • Tropikal desenli perdeler:

Kıyafetlerimizin yanı sıra dekorasyon dünyasında da sıklıkla kullanılan yeşil ve mavi renklerin uyumunu bir kez daha gözler önüne seren tropikal desenli perdeler, 2019 yılında hemen hemen tüm mağazalarda karşımıza çıkacak olan bir diğer perde modeli!

Önerilen İçerik :   Kanepe Renk Modelleri

Daha çok bej, krem, beyaz, pembe, pudra rengi gibi soft renklerle donatılmış olan oturma odalarında tercih etmeniz gereken tropikal desenli fon perdeler, yere kadar uzanan modelleri ile şimdiden görücüye çıkıyor.

Özellikle dijital baskı fon perdelerde yeniden yorumlanarak hayat bulan tropikal desenli perdeleri oturma odalarınızın yanı sıra genç ve çocuk odalarınızda da kullanabilirsiniz.

  • Geometrik desenli perdeler:

Tablolar ve yastıklar başta olmak üzere pek çok dekorasyon ayrıntısında karşımıza çıkan geometrik desenler, 2019 yılında perdelerimizi süslüyor.

2018 yılında oldukça popüler olan, pembe, mavi, sarı gibi canlı renklerin, zigzag, çember, üçgen gibi geometrik desenlerin kullanıldığı perdeler; 2019 yılında yepyeni ve daha keskin çizgileri ile pek çok markanın perde koleksiyonunda sergileniyor.

  • Rustik perdeler:

Tülden ya da kumaştan imal edilen, iç açıcı ve ferah görünümleri ile daha çok klasik perde modellerinden hoşlanan kişilere hitap eden rustik perdeler, özenle tasarlanan modelleri ile 2019 yılının favori perde modelleri arasında yer alıyorlar.

En seçkin kumaş tüllerinden hazırlanan rustik perdeler, özellikle geniş salon ve oturma odalarında kullanıldığında odanın daha şık ve gösterişli görünmesine olanak tanıyor.

Daha klasik ve görkemli bir perde satın almayı planlıyorsanız, rustik perdelerin tam da size göre olduğunu ifade edebiliriz.

  • İp perde modelleri:

Kırmızıdan maviye, kahverengiden pembeye uzanan geniş renk skalası, desen ve model çeşitliliği ile ip perdeler; yıllara meydan okuyarak, popüler ve trend kalmayı 2019 yılında da başaracak gibi görünüyor.

Daha çok kalın ip çeşitlerinin kullanıldığı ip perdelerin özellikle taşlı ve boncuklu modelleri, bir perde olmanın ötesinde adeta bir aksesuar misali evlerimizi süslüyor.

Bazen iki ya da üç uyumlu rengin kullanıldığı ip perde modelleri ile salonunuzun havasını bir anda değiştirmeyi başarabilmeniz, odanıza renk ve canlılık katabilmeniz mümkün.

Önerilen İçerik :   Yemek Masası İçin Ufak İpuçları

Perdenizi satın alırken, oturma odanızın dekorasyon ayrıntılarını, odanızda kullandığınız renkleri, odanın büyüklüğünü, perdenin kumaş stilini, temizliğinin kolay olup olmadığını da göz önünde bulundurmalı, hem odanıza hem de perdeden beklentilerinize birebir uyan modeli seçmeye özen göstermelisiniz.

 

 

 

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir