Tül Perde Beyazlatma Yöntemleri

Günümüzde tül farklı malzemelerden yapılmaktadır. Pamuk en dayanıklı olanıdır. Güneşte daha hızlı yanar, ancak yıkarken hem halk ilaçlarını hem de ciddi kimyasalları iyi tolere eder. Kapron kaprislidir, kimyasal maddeler kapron malzemesini ciddi şekilde inceltir, birkaç işlemden sonra yırtılır. Organze en zahmetli kumaştır, sadece ılık suda yıkanabilir, çoğu kimyasal elyafı anında yok eder.

Evde ağartmanın etkinliği, perdenin ne kadar kirli olduğuna bağlıdır. Toz ve yanıklar oldukça kolay bir şekilde giderilebilir. Kurum, sigara dumanı ve diğer ağır kirleticilerden kurtulmak mümkündür, ancak tüm yöntemler liflere ciddi şekilde zarar verebilecek daha agresif bileşenlerin kullanılmasını gerektirir. Başarılı beyazlatmanın bir başka bileşeni de tarife sıkı sıkıya bağlı kalmaktır. Çoğu zaman, çözeltinin konsantrasyon açısından minimum bir serbest seyri vardır, aktif unsurlarla biraz aşırıya kaçarsanız perde zarar görür. Islatma, durulama ve yıkama sürelerine dayanmak gerekir.

Kumaş türü için tarifi doğru seçtikten sonra, tülü evde bile yüksek düzeyde profesyonel kuru temizleme ile ağartmak mümkündür. Bununla birlikte, hassas kumaşın mutlak beyazlığı gerekiyorsa veya tarife uyulmasında güven yoksa, konuyu bir kuru temizlemeciye emanet etmek daha iyidir.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Tuz

Her tür tül ve şifon kumaş için uygun olan en eski ve aynı zamanda etkili yöntem. İyotlu ve deniz tuzu kullanmayın. İhtiyaç duyulan şey en ucuzudur – sıradan sofra tuzu. Tarif çok basit:

  • 4 litre su;
  • 4 yemek kaşığı tuz;
  • 100 gr normal çamaşır tozu.

Tuz çözeltisi karıştırılmalı ve tül içine daldırılmalıdır. Perdeler çok kirliyse 3-5 saat, sonra bütün gece ıslatmalısınız. Ardından, sadece durulamak yeterlidir. Henüz beyazlığını kaybetmemiş olan tülü tuz kullanarak tazeleyebilirsiniz. Tarif daha da basit olacak: 5 litre suya 5 yemek kaşığı tuz. Tülü yıkadıktan sonra 15-25 dakika tuzlu suda bekletmelisiniz.

Tül Perde Beyazlatma Yöntemleri
Tül Perde Beyazlatma Yöntemleri

Karbonat

Mutfak tülü için mükemmel olan hoş ve basit bir yol. 2 yemek kaşığı soda alıp 3 litre ılık suda 100 gr toz ile karıştırmak gerekir. Bu yöntemin bir diğer avantajı da zaman, gerçekten hızlı bir şekilde yapılabilir. Islatma sadece 20-25 dakika gerektirir ve ardından kumaşın gereksinimlerine göre elde veya makinede yıkayabilirsiniz.

Özellikle sararmış tül mutfaktaysa ve esas olarak yağlı ürünlerle kirlenmişse geçerli olan başka bir tarif var. 5 litre su için 250 gr soda almak gerekir. Tül önceden ev sabunu veya yumuşak bir mutfak deterjanı ile ovulabilir. Ancak kumaşın uygunluğuna dikkat etmek gerekir, bu yöntem pamuk ve naylon için mükemmeldir. Bir soda çözeltisine batırmak 3 saat sürer, ardından elle veya çamaşır makinesinde iyice yıkamak gerekir.

Sulu Alkol ve Peroksit

Pamuklu kumaştan üretilen perde ve tüllerin orijinal beyaz rengini geri getirecek ideal bir çözüm. Bu yöntemi sentetik malzemeler için kullanmamak daha iyidir. Tarif oldukça basit, ucuz, hızlı, asıl mesele odanın havalandırılmasını sağlamak.

Amonyak ve% 3 hidrojen peroksit almak gerekir. Durulama suyu 60-70 dereceye kadar ısıtılmalıdır. 5 litre sıcak su için 3 yemek kaşığı peroksit ve 1 yemek kaşığı amonyağa ihtiyacınız olacak. Malzeme solüsyonda yaklaşık yarım saat ağartılacaktır. Geriye sadece tülü alıp temiz suda iyice durulamak kalıyor.

Aspirin, Nişasta Kullanımı

Malzemenin griliği, sıradan aspirinin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Yöntem, tüm hassas kumaş türleri için evrenseldir. Önemli olan her şeyi doğru yapmak ve yaklaşık 5 saat zamana sahip olmaktır. 4 aspirin tableti alıp 5 litre ılık suda eritmek gerekir. Daha sonra kumaş, periyodik olarak ters çevrilerek yaklaşık 5 saat ıslatılmalıdır. Aspirin banyosundan sonra malzeme etiketteki önerilere göre yıkanmalıdır.

Tül veya narin şifon kumaşları nişasta yardımıyla güncelleyebilirsiniz. Yöntem, özellikle herhangi bir menşeli sarı renk tonuna karşı mücadelede etkilidir. İlk olarak, ana safsızlıkları gidermek için tercihen hafif bir yıkama ile malzemeyi hazırlamak gerekir. O zaman bir çözüm üretmelisin. 10 litre su için 200 gram nişasta gerekir. Topakları kırarak her şeyi iyice karıştırmak son derece önemlidir. Perdelerin ıslanması bütün gece sürer, etkisi 4-5 saat sonra ortaya çıkar ve 8-10 saate kadar yoğunlaşır. Kumaşı ketene getirdikten sonra sadece asarak kurutmalısınız, sıkmaya veya durulamaya gerek yoktur. Bu tekniğin tartışılmaz avantajı, nişastanın etkisidir, kumaş ilk kez göz kamaştıracak ve sanki sadece mağazadan geliyormuş gibi şeklini mükemmel şekilde koruyacaktır.

Önerilen İçerik :   Dikdörtgen Salon Nasıl Dekore Edilir?

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir